Spen Valley - Precision Structural Engineering
17546
projects-template-default,single,single-projects,postid-17546,bridge-core-1.0.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Spen Valley

Extension and refurbishment of an existing church, including the formation of a new mezzanine floor space.

Construction comprised of a steel framed mezzanine structure and timber framed roof trusses.

The project required alterations to the existing 12m spanning timber roof trusses to provide adequate floor to ceiling height within the proposed mezzanine floor space. PSE proposed to form new feature trusses by sandwiching and making use of the existing truss members. This resulted in significant cost savings in terms of material usage and made the construction process far simpler and safer.